Blog

Hogyan válasszunk helyesen függönyt

Úgy gondolja, hogy a függöny egy polgári csökevény, amely egy modern lakásba egyáltalán nem való? Vannak azonban olyanok, akik nem osztják ezt a véleményt és továbbra is szép függönyökkel díszítik ablakaikat. Az ablak új külsőt kap, a szoba nem lesz annyira hangos, és a függöny hangulatosabbá teszi a belső teret. Nézzük meg, hogy milyen termékeket kínál a jelenlegi piac, és hogyan lehet eligazodni közöttük.

3+1 tipp szőnyegtisztításhoz, ha háziállataink vannak

Kevés olyan boldog pillanat van az életünkben, mint amikor elkötelezzük magunkat egy nagyobb háziállat mellett, legyen szó kutyáról vagy macskáról. Ezeket a jószágokat ma már családtagként kezeljük, és néha csendes, néha hangos jelenlétükkel csempésznek örömet a mindennapjainkba. Ám bármennyire is vágnak tündéri arcot, a takarításból nem igazán veszik ki a részüket, inkább a munkához adnak hozzá akaratukon kívül - főleg, ha a lakás tele van szőnyeggel, vagy padlószőnyegburkolatot választottunk hajdanán. A sok szőrtől és a kintről behozott szennyeződésektől nem egyszerű megszabadulni, de nem lehetetlen. Cikkünkben hozunk néhány ötletet arra, mit tehetünk, hogy teljes boldogságban éljünk kedvenceinkkel, a lehető legnagyobb tisztaságban!

Az ülőgarnitúra a nappaliban domináns szerepet játszik. Mi alapján válasszuk ki?

Mely tárgyak vagy bútorok tartoznak a nappali szoba berendezései közé? A tévé vagy az ülőgarnitúra volnának ezek? Az igazság az, hogy napjainkban sok háztartás már televízió nélkül él, de az ülőgarnitúra szinte mindenkinek jelen van az otthonában. Mire figyeljen a választáskor?

Hogyan válasszunk konyhaszekrényt

A konyhát joggal nevezik az otthon szívének. A szívhez a gyomron át vezet az út és a közös ünneplés közelebb hozhatja egymáshoz az embereket. A konyha egy olyan helyiség is, ahol sok időt töltünk az ételkészítéssel, ezért úgy kell berendezni, hogy az emberek jól érezzék magukat benne. Mire figyeljünk a konyha berendezésénél? A cikkünkben tanácsot adunk Önnek, hogyan teheti konyháját kényelmes és kellemes térré az egész család számára.

Hogyan igazítsd a szobádat a karácsonyfa köré?

Habár a karácsonyfa egy szezonális darab, sokunkat gyermeki rajongás járja át, amikor a polc tetejéről vagy a garázs mélyéről elővesszük a dobozást, vagy elszaladunk a piacra megvenni az idei kedvencünket. Sokszor mégis elfelejtjük, hogy mennyi helyünk van igazából a fa körül, ami miatt néha kellemetlen meglepetések érhetnek minket. Ezért hoztunk néhány tippet, hogyan rendezzük be a szobát és közben a fában se essen kár - így nem vész kárba sem az időnk, sem az energiánk!

Válassza ki a legmegfelelőbb szőnyeget. A lakásszőnyegek előnyei és főbb típusai

A ma kapható padlóburkolatok választéka rendkívül változatos. Választhat fapadló, laminált padló, csempe, vinil és természetes linóleum közül. Ne feledkezzen meg azonban a hagyományos szőnyegekről sem, amelyek a mai napig semmit sem veszítettek vonzerejükből. Mi az, amit nem tud róluk?

Lakás retró stílusban. Hogyan nézzenek ki a retró bútorok?

A lakberendezés manapság annak jegyében zajlik, hogy ez már egyszer volt az életünkben. Egyes elemek idővel és megváltozott külsővel újra visszatérnek. Jelenleg a modern retró stílus a régi szép idők visszatérését idézi. Ha Önnek tetszik ez a stílus, nézzük meg, hogyan rendezheti be a lakását ebben a stílusban. Ha betart bizonyos szabályokat, rájön, hogy ez egyáltalán nem nehéz.