Az ülőgarnitúra a nappaliban domináns szerepet játszik. Mi alapján válasszuk ki?

Mely tárgyak vagy bútorok tartoznak a nappali szoba berendezései közé? A tévé vagy az ülőgarnitúra volnának ezek? Az igazság az, hogy napjainkban sok háztartás már televízió nélkül él, de az ülőgarnitúra szinte mindenkinek jelen van az otthonában. Mire figyeljen a választáskor?

Bog-fran
HATO Kanapé
139639,00 Ft
Brwbutorhaz.cz
Raktáron
A termék részletei
MERKURY MARKET
Sarokgarnitúra szett Molina L balos Grande 97
421286,00 Ft
Merkurymarket.hu
Raktáron
A termék részletei
MERKURY MARKET
Kanapé Komo Artemis 5/1
173071,00 Ft
Merkurymarket.hu
Raktáron
A termék részletei
MERKURY MARKET
Sarok ülőgarnitúra Latte
230874,00 Ft
Merkurymarket.hu
Raktáron
A termék részletei

Mi szerint válasszon ülőgarnitúrát?

Ha körülnéz a bútorboltokban, azt fogja tapasztalni, hogy az ülőgarnitúrák választéka rendkívül változatos. Olyannyira, hogy talán nehéz lesz kiválasztani az Ön számára megfelelőt. A sarok ülőgarnitúrát, vagy inkább az U alakút részesíti előnyben? Valódi bőrből vagy környezetbarát bőrből készültet szeretne? Vagy inkább egy kárpitozottat választana? Vásárláskor sok kérdés merül fel és mindegyikre meg kell találnia a választ, hiszen a nappalijába ezek alapján választja ki az ülőgarnitúrát.

Rendkívül fontos azonban, hogy átgondolja, hogy miként fogja elhelyezni az ülőgarnitúrát a szobában. Alapszabály, hogy az ajtó felé nézzen. Csak így lesz tökéletes rálátása arra, hogy ki lép be a szobába, ami hozzájárul az otthonossághoz és a saját nyugalmához.

Ülőgarnitúra kis lakásban

Ha kisebb lakásban él, ahol szűkös a hely, akkor az egyes terek kihasználását mindenképpen alaposan fontolja meg. A kis lakásokban az ülőgarnitúra gyakran ágyként is szolgál, amelyen éjszaka alszik. Ebben az esetben ideális, ha az ülőgarnitúra egyben kanapéágy is. A kanapéágy azonban egy nagyobb lakásban is jól használható, például vendégágyként. Ezáltal egy vagy két külön fekvőhelyet is kaphatunk. A kanapéágy előnye, hogy alvás után újra összecsukható, és rögtön rendbe is teheti a szobát. A paplanok elhelyezésére praktikus ágyneműtartót használhat, vagy kihasználhatja erre a célra a kanapéágyban lévő tárolóhelyet. Egy kisebb lakásba a vásárlók leggyakrabban háromszemélyes ülőgarnitúrát vásárolnak. A fennmaradó helyet egy kisebb taburett megvásárlásával töltheti ki. Egy kis nappaliban az ülőgarnitúra általában a falhoz közel helyezhető el, vagy a szoba egyik sarkában.

Gondoljon a praktikus extrákra

A nagyobb méretű szoba egy méretesebb ülőgarnitúra - esetleg egy U-alakú, vagy sarok ülőgarnitúra - választására nyújt lehetőséget. Ezek közül válassza azt, amelyben van tárolóhely, mert arra az otthonában mindig szüksége lesz. Használhatja párnák vagy takarók tárolására és az ágynemű vagy akár a szezonális ruhák is elférnek benne. Csak a fantáziáján múlik, hogy mit tárol benne. A modern ülőgarnitúrák mindenféle extrával felszereltek - többek között dönthető fejtámlával, kar- vagy lábtámlával, magazinok, szemüvegek vagy egyéb apróságok tárolására szolgáló zsebekkel rendelkeznek. Ezeknek köszönhetően a nappalija mindig rendezett lesz és ezek a dolgok nem csak úgy hevernek majd a dohányzóasztalon.

Laurel K80_149 jobboldali kihúzató Kanapé párnával - világoskék
123400,00 Ft
Pepita.hu
Raktáron
A termék részletei
MERKURY MARKET
Sarok ülőgarnitúra szett Benita P Pegazus 93
285278,00 Ft
Merkurymarket.hu
Raktáron
A termék részletei
Teirodád.hu
CHA-Optima modern puff (130 cm)
99990,00 Ft
Teirodad.hu
Raktáron
A termék részletei
MERKURY MARKET
Kanapé Sweet Avelina 9908
285278,00 Ft
Merkurymarket.hu
Raktáron
A termék részletei

Valódi bőr, vagy öko-bőr

Mindenekelőtt, ha valódi bőr ülőgarnitúrát vásárol, számíthat rá, hogy megfelelő gondoskodás mellett hosszú éveken át szolgálja Önt. A bőrt rendszeresen tisztítani és kezelni kell, hogy szép maradjon. Az ápolásra érdemes időt szánni, így egy olyan luxus bútordarab lesz az otthonában, amely sokáig a nappali dísze lehet. A bőr ülőgarnitúrák valamivel drágábbak, mint a hagyományos kárpitozott ülőgarnitúrák.

Ha ennyi pénzt nem akar rá költeni, akkor beszerezhet egy öko-bőrből készült ülőgarnitúrát, amely valójában egy szintetikus anyag, amelynek egyik rétege poliuretán, a másik pedig kötött pamutanyag. Első ránézésre szinte megkülönböztethetetlen a valódi bőrtől. Az öko-bőr különböző árnyalataiban kapható ülőgarnitúrák közül választhat. Mi az előnye? Különösen a kopásállósága kiváló, továbbá az a tény, hogy még az allergiások is használhatják az otthonukban. A valódi bőrrel ellentétben az öko-bőrt nem kell semmilyen módon kezelni ahhoz, hogy szép maradjon. Ha beszennyeződik, azt könnyen eltávolíthatja róla egy nedves ruhával. Csupán arra ügyeljen, hogy vizet ne öntsön rá, mert az könnyen beszivároghat az ülés belsejébe.

Mi az előnye a sarok ülőgarnitúrának?

A sarok ülőgarnitúrák nagyon népszerűek az ügyfelek körében. Ez annak is köszönhető, hogy nem túl nagy nappalikban is elhelyezhetők. Elhelyezhető a szoba sarkában is, amivel helyet takaríthat meg a helyiségben. Bőr, kárpitozott és öko-bőr változatban, valamint különböző méretekben kaphatók és akár nagyobb méretűek is lehetnek. Az üzlet kínálatában szétnyitható sarok ülőgarnitúrák is megtalálhatók, amelyeket vendégágyként is használhat.

A sarok ülőgarnitúra tökéletes a családi vagy baráti összejövetelekhez. Akár öt személy is kényelmesen elfér rajta. Egy taburett hozzáadásával pedig még egy extra ülőhelyre is szert tehet. Az asztalt körül ülve barátságos légkör alakul ki, ahol senki sem érezheti magát mellőzöttnek. Nem csoda tehát, hogy az ilyen típusú sarok ülőgarnitúrák gyakran az irodák részévé válnak. Igen, a sarok ülőgarnitúráknak nem csak a nappaliban van helyük. A használatuk sokkal szélesebb körű.

Az U-alakú ülőgarnitúra nagyobb családok számára alkalmas

Ha nagyobb családja van, akkor valószínűleg egy nagyobb méretű ülőgarnitúrát szeretne választani, amely célra kiválók az U alakú ülőgarnitúrák. Rajtuk akár öt vagy több személy is kényelmesen elfér. Ezek a modern ülőgarnitúrák általában tárolóhelyekkel rendelkeznek, amelyek kiválóan kihasználhatók az otthonában. Végül is, ebből sosem lehet elég. Mindig van, amit hosszabb időre tárolni kell, például a téli ruhákat.

Butor1.hu
Sarokkanapé JAE3
345500,00 Ft
Butor1.hu
Raktáron
A termék részletei
WIP
Aleksander U alakú kanapé világos szürke
265990,00 Ft
Brwbutorhaz.cz
Raktáron
A termék részletei
Butor1.hu
Sarokkanapé VEH1
510300,00 Ft
Butor1.hu
Raktáron
A termék részletei
Butor1.hu
Sarokkanapé JU9
321900,00 Ft
Butor1.hu
Raktáron
A termék részletei

Az ülőgarnitúra kiválasztásánál figyeljen annak kivitelezésére és a kárpitozás minőségére. Ilyenkor ugyanis nem olyan terméket vásárol, amely csak egy rövid ideig tart. Egy ülőgarnitúrától természetesen elvárjuk, hogy jó minőségű legyen, és sokáig elégedetten használhassuk. Ha otthonában kedvenc háziállatai is jelen vannak, gondoljon a megfelelő kárpitozásra. Elég tartósnak kell lennie ahhoz, hogy még a macska vagy a kutya karmai se tegyék tönkre. Ebben az esetben is érdemes jól karbantartania annak érdekében, hogy könnyen megszabadulhasson az állati szőröktől. Ha szétnyitható ülőgarnitúrát választ, fontos, hogy a szétnyitásnál legyen könnyen kezelhető. Melyik ülőgarnitúrát választja végül?